Klimaatneutraal

Euro Caps klimaatneutraal volgens Climate Neutral Certification standaard

24 / 06 / 2022

Rotterdam - juni 2022 - Sinds deze maand mag Euro Caps het Climate Neutral Certification-keurmerk dragen. Euro Caps voldoet hiermee aan de criteria die opgesteld zijn door de Climate Neutral Group (CNG) om klimaatneutraal te zijn.

IN HET KORT

Samen met Climate Neutral Group (CNG) heeft Euro Caps de volledige CO2-uitstoot van haar procesen in kaart gebracht en vervolgens reductiedoelen opgesteld. Uiteraard is het voornaamste doel om zoveel mogelijk CO2-uitstoot te reduceren en wat overblijft compenseert Euro Caps volgens de criteria van CNG.

De afgelopen jaren zijn er al diverse stappen gezet op het gebied van verduurzaming. Zo is Euro Caps overgestapt op 100 procent windenergie voor alle productielocaties. Daarnaast ligt de focus voor de komende jaren om te kijken naar de ontwikkeling van duurzamere producten.

Een onafhankelijke auditor controleert uiteraard de reductiemaatregelen en de compensatie. Vanaf nu wordt Euro Caps elk jaar getoetst of ze haar reductiedoelstellingen haalt en nog steeds aan de klimaatneutraalstandaard van Climate Neutral Group voldoet. Op deze manier wordt elk jaar bepaald of Euro Caps het Climate Neutral Certified-keurmerk mag blijven dragen.

Nieuws

Onze artikelen

Gerelateerd nieuws