Euro Caps

Euro Caps & Duurzaamheid

Euro Caps & Duurzaamheid

FOCUS OP TOEKOMST

Een scherpe blik vooruit

In alles wat wij doen zetten we dagelijks meetbare stappen in een duurzamere aanpak. Bijvoorbeeld door te produceren in een fabriek met de meest efficiënte apparatuur en installaties die draaien op gecertificeerde waterkracht energie. We maken onze aluminium capsules voor tenminste 35% van gerecycled aluminium. Van de restanten van onze folies maken wij weer nieuwe folie. In het geval van kunststof capsules hebben we in de afgelopen vijf jaar het materiaal significant laten afnemen. Daarnaast nemen we deel aan diverse lokale en internationale initiatieven die duurzaamheid bevorderen en CO2 uitstoot compenseren danwel reduceren. Hiermee ondersteunen wij inmiddels zes van de doelen van de United Nations Sustainable Developoment Goals. Lees hieronder meer.

Daarnaast willen we onze CO2 uitstoot met 17% verminderen voor 2030.


Ons duurzaamheidsverslag over 2022 is beschikbaar! Ben je nieuwsgierig? Je bekijkt 'm hier!

GROEIEN OP AFVAL

Rotterzwam

We werken graag mee aan lokale MVO initiatieven. Bijvoorbeeld dat van Rotterzwam, die koffiedik hergebruiken voor het kweken van oesterzwammen. In 2020 verzamelden zij bijna 35 ton koffiedik, ruim 2000 kg kwam van Euro Caps en dit jaar gaan we daar dik overheen. Wist je dat hiermee in totaal bijna 12.000kg CO2 is bespaard?

SAMENWERKING MET WWF

Agroforestry Coffee Project

Sinds 2018 werken we samen met WWF. Apuí, een plaats gelezen in de Braziliaanse Amazone, ligt middenin het ontbossingsfront: dit leefgebied van duizenden planten en dieren en inheemse gemeenschappen dreigt verloren te gaan. In samenwerking met WNF, lokale organisatie Idesam en lokale boeren werken we aan het invoeren en uitbreiden van agroforestry-producten: inheemse bomen worden gecombineerd met commercieel interessante soorten en koffie, waardoor de inkomsten verbeteren, een interessant duurzaam koffieproduct ontstaat én er bovendien geen nieuw bos meer gekapt hoeft te worden. Onderstaand animatiefilmpje geeft een goede indruk van dit project:

Groene stroom

Onze twee productielocaties zijn sinds 2019 volledig over op groene stroom. Dit betekent dat wij op het gebied van elektra onze CO2 uitstoot compenseren! Een mooie stap.

Lekker op de fiets

Aangezien wij in de Spaanse Polder in Rotterdam twee locaties hebben, kun je even snel met de fiets jezelf verplaatsen van de ene locatie naar de andere locatie. Uiteraard in stijl, op een oranje Euro Caps fiets. Fijn voor het milieu.

Daarnaast ondersteunen wij de volgende goede doelen en/of initiatieven:

Heilige Boontjes
JINC
Hare leerschool
De 100 van Sander
Soundtrack010
Vrienden van het Sophia – founder KinderHersenCentrum
Sparta Rotterdam


Het volledige MVO beleid is hier te lezen